Finanšu pārskats par 2022. gada 1. ceturksni
24.05.2022.

2022. gada 1. ceturksnī visi galvenie LPB Bank finanšu rādītāji atspoguļoja stabilu un efektīvu Bankas darbību. Bankas stratēģijas īstenošana, kā arī visas komandas profesionālais darbs ļāva gūt peļņu 1,4 milj. eiro, kas par 61,42% pārsniedz iepriekšējā gada attiecīgajā periodā sasniegto.

Svarīgākie finanšu rādītāji uz 2022. gada 1. ceturkšņa beigām (neauditēti):

  • Bankas aktīvu apjoms – 202,4 miljoni eiro;
  • Bankas pamatdarbības ieņēmumi – 3,9 miljoni eiro;
  • Bankas kapitāls un rezerves – 33,4 miljoni eiro;
  • Bankas peļņa – 1,4 miljoni eiro;
  • Bankas likviditātes seguma rādītājs – 150%;
  • Kapitāla pietiekamības rādītājs – 18,97%.

Pārskata periodā Banka sāka piedāvāt maksājumu moduļu pieslēgšanu tādās populārās e-komercijas platformās kā Opencart, Prestashop, WordPress (WooCommerce) un Magento. 

Banka tika pārstāvēta konferencē TES Affiliate Conference Barselonā, kas pulcēja profesionāļus no e-komercijas, finanšu un daudzām citām nozarēm.

Realizējot digitālās attīstības stratēģiju, Banka ir izstrādājusi mobilo lietotni “Key2LPB”, kas noteikti padara klientu ikdienas sadarbību ar Banku un bankas pakalpojumu izmantošanu drošāku, ērtāku, ātrāku un daudz vienkāršāku.

Roberts Šepfs, LPB Bank Valdes priekšsēdētājs, stāsta:

“Gads solās būt iespēju pilns, bet vienlaikus jārēķinās ar strauji mainīgu vidi. Banka sagaida, ka turpmākajos mēnešos jaunie ekonomiskie izaicinājumi atstās būtisku ietekmi, tomēr Banka turpinās orientēties uz ilgtermiņa izaugsmi. Pirmo ceturksni Banka noslēdza ar 1,4 milj. EUR peļņu, vienlaikus saglabājot augstu rentabilitāti. Aktīvu atdeve (ROA) sasniedza 2,75%, savukārt kapitāla atdeve (ROE) – 16,08%.

Vēlos uzsvērt, ka Banka pilnībā ievēro Eiropas Savienības, ASV, Lielbritānijas, ANO un OFAC, kā arī nacionālās sankcijas. Bez šaubām, visas finanšu institūcijas Latvijā saprot un ņem vērā to, ka sankciju neievērošana var novest pie likumiski noteiktās atbildības.”

Aicinām iepazīties ar finanšu pārskatu šeit.