LPB Bank aizdevums SIA„Forma Pro Films”
26.07.2021.

LPB Bank piešķīrusi aizdevumu saimnieciskās darbības attīstībai SIA „Forma Pro Films”, kas nodarbojas ar filmu producēšanu, kā arī realizē pilnu filmu un televīzijas programmu attīstības ciklu, sākot no scenārija izstrādes un tāmju sastādīšanas līdz pēcapstrādes stadijai, filmu un seriālu pārdošanas organizēšanai. Banka atbalstīja uzņēmumu un finansēja tā aktīvus. 

SIA „Forma Pro Films” ir pieredzes bagāts uzņēmums filmu pasūtījuma projektu izstrādē, sākot ar ideju, izejot visas pētniecības stadijas, izstrādājot scenāriju, līdz pat filmēšanas uzsākšanai. Starp jaunākajiem uzņēmuma darbiem jāmin trilleris „Warhunt” ar aktieriem Mikiju Rurku un Robertu Kneperu, kā arī drāmu “Labais kaimiņš”, kurā galveno lomu atveido Džonatans Rīss-Maiers.

SIA „Forma Pro Films” producents un direktors Igors Proņins norāda:  „Pateicoties LPB Bank finansējumam, mūsu uzņēmums varēs paplašināt savu operatīvo darbību. Ar gandarījumu atzīmēšu, ka neskatoties uz COVID‑19 izaicinājumiem un ierobežojumiem, mums izstrādē ir projekti, kuros ir iesaistīti ārzemju speciālisti, un projekti pēdējā gada laikā nav apstājušies, lielā mērā pateicoties LPB Bank atbalstam”.

Staņislavs Orleans, LPB Bank kredītu departamenta vecākais projektu vadītājs, komentē: „Darbs ar nestandarta projektiem parasti ir izaicinājums, bet tajā pašā laikā, kad projekts tiek veiksmīgi realizēts, ir liels gandarījums. Priecājos, ka mūsu klients jau ilgu laiku veiksmīgi darbojas savā nozarē un ir atpazīstams ne tikai Latvijas tirgū. Uzņēmums arī nodrošina „attīstības” pakalpojumu paketi: piesaista iecerei režisoru, producentus, aktierus un investorus.

Jūsu LPB Bank