LPB Bank finansēja vēsturiskas Liepājas viesnīcas atdzimšanu
13.05.2022.

LPB Bank finansējusi vēsturiskas Liepājas viesnīcas “Hotel De Roma”, bet tagad – “Art Hotel Roma” atjaunošanu. Banka izsniedza finansējumu kopumā vairāk kā 1 miljona EUR apmērā.

Dizaina viesnīcas “Art Hotel Roma” koncepcijas pamatā ir izvēlēta senā un mūsdienīgā apvienojums. Viesnīcas ēka ir celta 1882. gadā pēc Liepājas arhitekta Paula Maksa Berči projekta Zivju ielā 3, Liepājā. Ēkas komplekss, kurā atrodas mākslas galerija “Galerija Romas dārzs”, “Beķereja Roma” un viesnīca ar jauno nosaukumu “Art Hotel Roma”, uzsverot tās dziļo un patieso saikni ar mākslas pasauli, ko apliecina tajā apskatāmie pazīstamu latviešu mākslinieku darbi, kā Džemma Skulme, Ivars Heinriksons, Leo Svemps, Ģirts Muižnieks, Alvis Zemzaris, Frančeska Kirke, Ilze Avotiņa, Emīls Brambergs, Valdis Bušs, Biruta Delle, Inta un Kārlis Dobrāji, Līga Purmale, Valters Uzticis, Igors Bernāts, Kārlis Sauka, Egils Radziņš un skulptore Anda Poikāne.

Viesnīca piedāvā 28 plašus, gaišus un ērtus numurus, kur katrs veidots pēc individuāla dizaina ar oriģināliem mākslas darbiem. Tāpat kā nav divu vienādu klientu, tāpat arī viesnīcā nav divu vienādu numuru.

Viesnīcas gada noslodze pirms pandēmijas bija vidēji 60%, bet aktīvajā sezonā brīžiem arī visi simts procenti. Viesnīcas vadība ir pārliecināta, ka arī šovasar viesnīcā ciemosies viesi no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un citām valstīm. Īpaši iecienījuši šo viesnīcu ir mākslas pasaules cilvēki. Sezonā klientu pieplūdums paredzams Liepājā notiekošo mūzikas festivālu, kā arī Liepājas rallija norises laikā un citu pasākumu ietvaros.

Mākslas galerija “Galerija Romas dārzs” veido Liepājas mākslas vērtību kolekciju, kur klātienē ikvienam interesentam ir iespēja iepazīt gan izcilu 20. gadsimta Liepājas mākslinieku darbu kolekciju, gan vērot citu mākslinieku veikumu un žanrisku daudzveidību galerijas mainīgajās ekspozīcijās. Izstāde “Liepāja – Laiks – Mākslinieks” ir Liepājā vienīgais apmeklētājiem un pilsētas viesiem pastāvīgi pieejamais vietējo mākslinieku darbu krājums, kur klātienē var skatīt ap 150 mākslas darbu, tostarp – gleznas, akvareļus un grafikas darbus. Ekspozīcijā plaši pārstāvēti Valters Uzticis, Matīss Zavickis, Artūrs Baumanis, Augusts Annuss, Jānis Gailis, Egils Radziņš, Valdis Mackars, Otto Tiliņš, Staņislavs Dinģelis, Jānis Lauva un citi.

“Beķereja Roma” ar saviem gardajiem konditorejas izstrādājumiem – kūkām, tortēm, smalkmaizītēm un citiem gardumiem ir ļoti iecienīta gan vietējo iedzīvotāju vidū, gan starp pilsētas viesiem. Beķerejas plauktos var atrast ar mīlestību gatavotās saldās un sāļās smalkmaizītes, cepumus un dažāda veida beķeru izlolotas kūkas. Šeit ir iespēja arī paēst gardas brokastis, pavadīt patīkamu laiku ar draugiem vai vecākiem ar maziem bērniem izbaudīt atpūtu bērnu rotaļu istabā, kas ir īpaši izveidota mazajiem apmeklētājiem.

Viesnīcas īpašnieki īpaši novērtē LPB Bank sniegto finansiālo atbalstu, ar kuras palīdzību vienā no Liepājas centra skaistākajiem iekšpagalmiem – “Romas dārzā”, blakus Rožu laukumam tika izveidota unikāla atpūtas vieta gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem. “Sadarbība ar banku ir īpaši veiksmīga, jo tā spēja iedziļināties uzņēmuma attīstītā projekta tapšanas niansēs, piešķirot nepieciešamo finansējumu” atzīst viesnīcas vadība.