LPB Bank veiksmīga sadarbība ar Oranžnami
21.04.2022.

Ziepniekkalna mikrorajona infrastruktūra tiek papildināta – maija sākumā šeit durvis klientiem vērs jauns pārtikas veikals Ozolciema ielā 16, k-4. Šis projekts tika īstenots, sadarbojoties uzņēmumam ORANŽNAMI, kas darbojas nekustamo īpašumu tirgū, un LPB Bank – bankai, kas jau 13 gadus ieņem spēcīgas pozīcijas finanšu un tehnoloģiju jomā.

Kā radās šis kopprojekts?

– Bankā vērsās uzņēmums ORANŽNAMI ar lūgumu izskatīt iespēju finansēt ēkas rekonstrukciju un remontu Ozolciema ielā 16, k-4. Mēs novērtējām šo projektu kā daudzsološu, ilgtspējīgu un piešķīrām nepieciešamo finansējumu Klienta mērķa sasniegšanai, augsti novērtējot, ka projekts ir arī energoefektīvs, videi draudzīgs, kas ir arī Bankas attīstības vektors – stāsta Rita Jeļkina, LPB Bank Kredītu departamenta Finansēšanas nodaļas vadītāja vietniece, – mūsu bankas daudzu gadu pieredze nodrošina individuālu pieeju katram klientam un augsta līmeņa apkalpošanu: mēs izvērtējam katru projektu un piedāvājam klientiem izdevīgāko un efektīvāko finanšu risinājumu.

Kāpēc pieteicāties finansējumam tieši LPB Bank?

– Mūsu uzņēmumam jau ir bijusi pieredze sadarbībā ar LPB Bank – iepriekš mēs saņēmām aizdevumu zemesgabala iegādei, – sacīja ORANŽNAMI valdes loceklis Maksims Matuļevičs, – turklāt mēs jau sen esam bankas klienti, un nav pārsteigums, ka, pirmkārt, mēs pieteicāmies finansējumam bankā, kuras klients esam.

Cik ilgs laiks pagājis no dienas, kad sazinājāties ar banku, līdz darbu pabeigšanai?

– Sarunas ar LPB Bank par aizdevuma piešķiršanu uzsākām 2020. gada augustā, vienlaikus koordinējot projektu un saņemot būvatļauju. Aizdevuma līgums tika parakstīts 2020. gada decembrī. Būvniecība sākās jau dažas dienas vēlāk un turpinājās visu gadu. Un 2022. gada februārī objekts tika nodots ekspluatācijā un izīrēts nomniekam.

Kādi darbi objektā tika veikti?

– Kopumā objekts tika kapitāli izremontēts. Tas bija pamests siltummezgls, kas padomju laikos tika izmantots apkārtējo māju apsildei. Rekonstrukcijas laikā ēkai tika no jauna pieslēgti visi tīkli — elektrība, ūdensapgāde, kanalizācija un gāze, demontēts vecais jumts un uzstādīts jauns jumta segums. Ēka tika pilnībā nosiltināta atbilstoši mūsdienu energoefektivitātes prasībām, un tika veikta ārējās fasādes dekoratīvā apdare ar krāsošanu. Tika iekārtota vieta kravas automašīnu izkraušanai, kā arī autonoma gāzes apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma. Uzstādītas automātiskās bīdāmās durvis, jaunas ugunsdrošības un apsardzes sistēmas, jauni logi un durvis. Teritorijā atrodas autostāvvieta tostarp stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un ir pielāgota viņu brīva piekļuve veikalam bez šķēršļiem, pie veikala ir pieejamas arī velosipēdu stāvvietas.

Vai esat apmierināts ar rezultātu?

– Protams. Pirmkārt, mēs pareizi sastādījām tāmi, un bankas finansējums bija pilnībā pietiekams, lai mēs varētu segt visas būvdarbu izmaksas. Otrkārt, pateicoties bankas operatīvajai kreditēšanai, mums izdevās fiksēt būvmateriālu cenas pirms cenu pieauguma, kas notika 2021. gadā. Treškārt, mēs uzzinājām, ka ir stabils pieprasījums pēc šādu telpu nomas nekustamā īpašuma īres tirgū. Tas ļauj mums optimistiski vērtēt šī virziena uzņēmējdarbības attīstības perspektīvas.

Kādas LPB Bank darba kvalitātes un principi jūs iespaido?

– Banka ātri un adekvāti reaģē uz visiem pieprasījumiem, nodrošinot pienācīgu apkalpošanu un augstu uzmanības līmeni mums kā klientam. Mēs esam izveidojuši abpusēji izdevīgu biznesa sadarbību, kuras laikā ir iespējams bez problēmām atrisināt jebkurus jautājumus. Tāpēc nākotnē plānojam turpināt sadarbību ar LPB Bank, kuru uzskatām par uzticamu partneri.